ρόλος των διερμηνέων

Ο ρόλος των διερμηνέων στη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας

Η ανάγκη για διερμηνείς στον τομέα του τουρισμού είναι αναμφισβήτητη. Τους βλέπουμε να εργάζονται σε ξενοδοχεία για να διασκεδάζουν τους επισκέπτες, σε τουριστικούς προορισμούς για να εξηγούν τη σημασία του τόπου, σε τουριστικά γραφεία να υπηρετούν ως ξεναγοί για τους ξένους φιλοξενούμενους, ακόμα και σε εστιατόρια.

Ο ρόλος των διερμηνέων στη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας

Ενώ φαίνεται πως η δουλειά τους είναι απλή, η αλήθεια είναι ότι έχει τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία. Οι μελέτες έχουν αποδείξει ότι αυτοί οι διερμηνείς έχουν μια σημαντική συμβολή στην τουριστική βιομηχανία της κάθε χώρας. Παρακάτω παρουσιάζουμε μερικούς από τους σημαντικότερους ρόλους που παίζουν οι διερμηνείς στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού:

  • Ο διερμηνείς προσφέρουν στους επισκέπτες την αίσθηση του ανήκειν. Τους κάνουν να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο περιβάλλον τους. Και έτσι οι επισκέπτες ενδιαφέρονται να παραμείνουν περισσότερο και ακόμα να επανέλθουν την επόμενη φορά. Αυτοί οι επισκέπτες μπορούν επίσης να συστήσουν τον τόπο στους φίλους τους πίσω στην πατρίδα τους.
  • Οι διερμηνείς σε τουριστικούς χώρους επίσης μπορούν να βοηθάνε τους επισκέπτες να καταλαβαίνουν καλύτερα τον τόπο που επισκέπτονται. Οι τουρίστες θα καταλάβουν τον πολιτισμό καλύτερα και θα έχουν βαθύτερη αίσθηση του σεβασμού προς τον τόπο. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι και διηγηθούν στους φίλους τους την εμπειρία τους, δεν θα είναι δύσκολο να προσελκύσουν και άλλους να επισκεφθούν τον ίδιο τόπο.
  • Οι επισκέπτες θα ενθαρρύνονται να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για διαμονή, αναψυχή και διασκέδαση εάν καταλαβαίνουν καλύτερα τον πολιτισμό. Ως αποτέλεσμα, αυτό θα είναι μια μεγάλη ώθηση στην τοπική οικονομία. Για παράδειγμα, κάποιοι επισκέπτες επιθυμούν να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα. Εάν δεν καταλαβαίνουν τι πιάτο είναι αυτό, δεν θα ενθαρρύνονται να το αγοράσουν. Όμως εάν μεταφράσει κανείς για αυτούς τι περιέχει το πιάτο, τότε θα ενδιαφερθούν να το δοκιμάσουν.
  • Οι διερμηνείς επίσης διευκρινίζουν παρανοήσεις σχετικά με τον τόπο που επισκέπτονται οι επισκέπτες. Θα τους κάνουν να τον κατανοήσουν μέσα από τις ιστορίες ή με την παρουσίαση πραγματικών περιστατικών. Οι επισκέπτες θα έχουν μια βαθύτερη κατανόηση του τόπου και θα αφήσουν τις μεροληπτικές αντιλήψεις τους στο παρελθόν.