Μετάφραση Κειμένου

νομικη μεταφραση μεταφραση συμβολαιων επαγγελματικη μεταφραση
 μεταφραση ιστοσελιδας  μεταφρασεις τουρισμος  μεταφραση πληροφορικης
 τεχνικη μεταφραση  μεταφραση ιατρικων κειμενων  φαρμακευτικη μεταφραση

Η μετάφραση κειμένων στη Linguamost είναι μία λεπτομερής διαδικασία και περνάει από όλα τα απαραίτητα στάδια μέχρι να φτάσει έτοιμη στα χέρια σας. Επιλέξτε μία από τις κατηγορίες που ειδικευόμαστε για να σιγουρευτείτε για τις πραγματικές σας ανάγκες και απαιτήσεις. Εμείς σας διασφαλίζουμε την μέγιστη ποιότητα και τις ανταγωνιστικότερες χρεώσεις στη μεταφραστική αγορά.

Μετάφραση – Επιμέλεια – Διόρθωση κειμένου

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία μετάφραση – επιμέλεια – διόρθωση (Μ-Ε-Δ) αποτελεί βάση της ποιότητας μιας μετάφρασης. Είναι σαν να ψήνετε μπισκοτάκια: πρώτα φτιάχνετε τη ζύμη και μετά προσθέτετε άλλα υλικά όπως τους ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας. Ενώ η διαδικασία φαίνεται αρκετά απλή – το κείμενο μεταφράζεται, επιμελείται και διορθώνεται– στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά πράγματα που εμπλέκονται σε αυτά τα τρία βήματα.

Μετά τη μετάφραση το έργο αναλαμβάνει ο επιμελητής. Σκεφτείτε αυτό το βήμα σα  να ρίχνετε μια δεύτερη ματιά στο περιεχόμενο για να σιγουρευτείτε ότι το κείμενο έχει νόημα, επιμελεια κειμενωνανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας και διαβάζεται εύκολα. Για παράδειγμα θέλετε να μην μεταφράζονται τα ονόματα των προϊόντων ή να αναγράφονται οι υπηρεσίες σας μόνο με κεφαλαία γράμματα. Ο επιμελητής προσέχει να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές ποιότητας της μετάφρασης που μπορεί να είχαν ξεφύγει στο βήμα της μετάφρασης.

Τέλος, το περιεχόμενο σας περνάει από το στάδιο της διόρθωσης. Είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα σε όλη τη διαδικασία. Οι γλωσσολόγοι εδώ φέρνουν μεγάλη ευθύνη δεδομένου ότι έχουν το τελικό λόγο για το πώς η  μετάφραση φαίνεται και ακούγεται προτού να σας παραδοθεί. Αυτά τα άτομα είναι εμπειρογνώμονες σε ορολογία και στυλ και πραγματικά κατανοούν τις ανάγκες σας για την ποιότητα της μετάφρασης. Εάν έχουμε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή των λέξεων, διατύπωση ή οτιδήποτε άλλο, απευθυνόμαστε σε αυτούς για απαντήσεις.

Αναλαμβάνουμε να ελέγξουμε ήδη μεταφρασμένα κείμενα με σκοπό τη διασφάλιση της τελικής ποιότητας του κειμένου που επιτυγχάνεται μέσα από τα ακόλουθα στάδια:

  • Έλεγχος ορθογραφίας, γραμματικής, σημείων στίξης και περιεχομένου
  • Διασφάλιση ομοιογένειας ύφους και ακρίβειας έκφρασης
  • Διασφάλιση συμμόρφωσης ως προς τα πρότυπα του πελάτη
  • Αναδιατύπωση του μεταφρασμένου κειμένου