Πώς ψάχνουν οι Έλληνες στη google;

Ενδιαφέρον παρουσιάζει μία καθημερινή μαςσυνήθεια, που δεν είναι άλλη από το πώς αναζητούμε στο διαδίκτυο και κυρίως στη μηχανή αναζήτησης της google τις πληροφορίες που θέλουμε.
Ως λαός είμαστε κάπως τεμπέληδες και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι άλλα θέλουμε να ψάξουμε και άλλα τελικά πληκτρολογούμε, με αποτέλεσμα άλλα αποτελέσματα να μας παρουσιάζονται. Το κυριότερο λάθος είναι ότι αγνοούμε πλήρως την δυνατότητα που δίνει το πληκτρολόγιο μας να χρησιμοποιήσουμε ελληνικούς χαρακτήρες και αναζητούμε συνήθως με greeklish. Όσο έξυπνη και να είναι η google, σίγουρα δεν μπορεί να κατανοήσει τι τελικά θέλουμε. Ένα δεύτερο λάθος είναι ότι επίσης αγνοούμε την δυνατότητα χρήσης των τόνων(αφού βέβαια καταφέρουμε να αναζητήσουμε στα ελληνικά)!!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΟΤΑΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Παρακάτω παρουσιάζονται οι μέσες μηνιαίες αναζητήσεις του 2015 πάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

metafrasi⇒⇒⇒⇒ 823.000anazitisi metafraseis

metafrash⇒⇒⇒⇒165.000

μεταφρασι⇒⇒⇒⇒ 8.100

metafrasis⇒⇒⇒⇒ 3.600 

metafraseis⇒⇒⇒⇒1.600

metafrasei⇒⇒⇒⇒  720

μεταφράσεις⇒⇒⇒⇒480

Εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι  αυτό που πραγματικά ψάχνουμε βρίσκεται κυριολεκτικά στον πάτο των ελληνικών αναζητήσεων. Αυτό οδηγεί σε στρέβλωση των αποτελεσμάτων της google αφού οι ιστοσελίδες δεν είναι κατασκευασμένες έτσι ώστε να προβλέπουν τέτοιου είδους αναζητήσεις.